toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Povrtne lazanje

Priprema:

  1. Nasjeckani luk propirjati, zatim dodati češnjak pa nakon kraćeg pirjanja dodati rajčicu. Pirjati dok rajčica ne omekša i usitniti ju štapnim mikserom.
  2. Zatim dodati gljive i ostalo povrće i pirjati oko 5 minuta, začiniti i staviti sa strane.
  3. Napraviti bešamel tako da zagrijete maslac i napravite zapršku s brašnom te ulijete hladno mlijeko i pustite da proključa uz povremeno miješanje. Kad primjetite da se umak zgusnuo dodati 100 g naribanog sira i kuhati dok se sir ne otopi te naribati muškatni oraščić.
  4. Kad se bešamel malo ohladio krenuti slagati lazanje. U vatrostalnu posudu na dno dodati malo povrća tek toliko. Preko njega staviti prvi red tijesta za lazanje tako da se komadi samo malo preklapaju. Zatim preliti bešamel preko tijesta te povrh njega poredati polovinu povrća.
  5. Posložiti još jedan red tijesta za lazanje i ponoviti postupak. Zadnji sloj lazanja preliti ostatkom bešamela i po vrhu posuti ostatak naribanog sira.
  6. Peći oko 45 min do sat vremena na 200 stupnjeva. 

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

90 min

Sastojci recepta

za 4 osobe
450 g Ledo mediteranska mješavina
225 g šampinjona
100 g rajčica
0,5 l mlijeko
maslaca 2 žlice
4 žlice maslinovo ulje
3 žlice brašna
200 g naribanog sira
100 g crveni luk
3 režnja češnjak
crvena mljevena paprika
svježi ili sušeni bosiljak
sol
papar
sušeni origano
muškatni oraščić
tijesto za lazanje
Ledo.hr