toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Punjene lignje s blitvom, pršutom i sirom

Kako pripremiti punjene lignje? Danas svatko ima svoj "najbolji" recept kojem bezuvjetno vjeruje, a mi vam dajemo novu ideju koja će vam se sigurno svidjeti.

Priprema:

  1. Očistite lignje, tube odvojite od krakova te ih isperite hladnom vodom
  2. Krakove lignje narežite na sitne komadiće
  3. Opranu blitvu sitno narežite i stavite na kratko u proključanu vodu
  4. Nasjeckane krakove liganja popržite na maslinovom ulju, dodajte malo vina i pustite da vino ispari. Potom umješajte blitvu, krušne mrvice, nasjeckani češnjak, peršin i sve zajedno kratko propirjajte
  5. Narežite sir na štapiće i omotajte ga pršutom. Pazite da štapići ne budu preveliki kako bi stali u tubu lignje.
  6. Napunite lignje omotanim štapićima sira i blitvom s krakovima te ih zatvorite čačkalicama.
  7. Punjene lignje pecite na gril tavi ili u pećnici (cca 15 minuta)
  8. Pripremljene lignje poslužite uz kuhani krumpir ili pečeno povrće (paprika, tikvice, patlidžani, luk)

Prijedlog za serviranje:

Poslužiti sa sezonskom salatom

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

6 osoba
1 kg Indijska lignja
100 g pršuta
1 dcl bijelog vina
400 g svježe blitve
4 žlice krušnih mrvica
4 češnja češnjaka
200 g polutvrdog sira (gauda)
sol
papar
peršin
Ledo.hr