toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Quiche s brokulom, gljivama i piletinom

Priprema:

  1. Za tijesto za koru, pomiješajte brašno sa soli i šećerom pa dodajte hladni maslac narezan na kockice. Maslac rukama "utrljajte" u suhe sastojke, no pazite da ga ne otopite u potpunosti toplinom ruku. S miješenjem stanite u trenutku kada smjesa poprimi zrnat izgled.
  2. Brašnu i maslacu dodajte onoliko hladne vode koliko je potrebno da se formitra tijesto. Tijesto nemojte dugo mijesiti – čim se poveže zamotajte ga u plastičnu foliju i ostavite stajati u hladnjaku barem 30 minuta.
  3. Dok se tijesto "odmara", nasjeckajte luk i pirjajte ga na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Potom dodajte pileća prsa narezana na kockice i pirjajte na umjerenoj vatri dok se u potpunosti termički ne obrade, 15-20 minuta. Pred kraj pirjanja začinite soli i paprom prema ukusu.
  4. Prijanu piletinu izvadite iz posude, a na ulju koje je ostalo obradite smrznute šampinjone dok ne poprime zlatno smeđu boju. Začinite ih soli i paprom tek na kraju pirjanja.
  5. Tijesto za quiche razvaljajte na debljinu od otprilike 5 mm te njime obložite dublji kalup za pečenje kružnog oblika. Izbodite tijesto vilicom te ga pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 10-15 minuta, dok ne poprimi zlaćanu boju.
  6. Dok se kora za quiche peče, kuhajte brokulu u kipućoj slanoj vodi oko 8 minuta. Zatim je procijedite i ostavite da se hladi.
  7. Vrhnje i mlijeko dobro promiješajte pa u njih umutite jaja. U ovu smjesu umiješajte i ribani sir, pirjanu piletinu i šampinjone te kuhanu brokulu. Smjesu izlijte na malo ohlađenu pečenu koru.
  8. Quiche pecite na 180°C 30-40 minuta. Nadjev pečenog quichea na rubovima teba biti čvrst, a u sredini "želatinast".

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

110 min

Sastojci recepta

4-6 osoba
150 g Ledo rezanih šampinjona
150 g Ledo brokule
200 g pilećih prsa
2 žlice maslinovog ulja
1 mali luk
1/2 šalice mlijeka
1/2 šalice kiselog vrhnja s 20% m.m.
3 jaja
50 g ribanog polutvrdog sira
sol
papar

Tijesto za koru

200 g oštrog brašna
1/4 soli
1 žličica šećera
125 g maslaca
4-6 žlica vode
Ledo.hr