toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Ratatouille

Priprema:

  1. Na 2 žlice ulja na laganoj vatri lagano popeći očišćene cijele režnjeve češnjaka oko 10 minuta. Kada češnjak poprimi zlaćanu boju dodatie peršin i mješavinu povrća za sataraš te na umjerenoj vatri pirjati dok povrće ne omekša. Začiniti soli i paprom prema ukusu.
  2. Dok se mješavina za sataraš kuha, u zasebnoj tavi na 1 žlici maslinovog ulja pirjati mediteransku mješavinu u koju je dodan i na kockice narezani patlidžan. Ovu mješavinu povrća termički obraditi na malo jačoj vatri uz često miješanje oko 10 minuta. Začiniti sa soli.
  3. Kada je povrće za sataraš dovoljno omekšalo propasirati ga štapnim mikserom te u dobiveni umak lagano umiješati mediteransku mješavinu.
  4. Ratatouille na kraju posipati bosiljkom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

za 4 osobe
450 g Ledo Sataraša
400 g Ledo Mediteranske mješavine
1 patlidžan
4 režnja češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica sjeckanih listića peršina
2 žlice sjeckanih listića bosiljka
sol
papar
Ledo.hr