toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Škampi na buzaru

Priprema:

  1. Sitno nasjeckajte luk, češnjak i svježi peršin. U širokom loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prvo popržite luk, a potom dodajte češnjak i peršin.
  2. Zatim ulijte pasiranu rajčicu i dodajte krušne mrvice. Promiješajte pa zalijte sve vodom i pustite neka prokuha 10-ak minuta.
  3. U lonac posložite škampe i podlijte sve bijelim vinom. Poklopite i pustite da kuha 20-ak minuta.
  4. U duboki tanjur servirajte škampe i prelijte ih tekućinom koja je ostala od kuhanja. Poslužite toplo.

Napomene/Prijedlog pića:

Uz škampe i umak koji ste dobili kuhanjem poslužite dobar domaći kruh, idealan za umakanje.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

40

Sastojci recepta

Za 4 osobe
1 kg škampa
100 ml maslinovo ulje
2 manje glavica luka
2 češnja češnjaka
malo svježeg peršina
100 ml pasirana rajčica
200 ml voda
200 ml bijelog vina
2 žlice krušnih mrvica
Ledo.hr