Priprema:
- Pola paketa smrznute Meksičke mješavine pirjajte na maslinovom ulju 10-15 minuta. Pred kraj pirjanja povrće dobro začinite mljevenom paprikom, soli i paprom.
- Četiri komada pilećih prsa razrežite postrance po duljini, ali ne do kraja, tako da dobijete četiri veća cjelovita fileta. Filete istucite batom za meso, začinite soli i paprom pa im po sredini rasporedite pirjano povrće. Povrće omotajte filetima tako da dobijete nadjevene pileće "rolice".
- Svaku pileću rolicu omotajte s 2 duguljaste kriške slanine, te ih po potrebi pričvrstite čačkalicama. Nadjeveno meso poslažite u posudu za pečenje i pecite u pećnici na 200°C 20-30 minuta.
Prijedlog za serviranje:
Ovo jelo, primjerice, poslužite uz ukusnu salatu od svježeg povrća i kuhanog kus-kusa.
Težina pripreme:
Jednostavna
Vrijeme pripreme:
50 min
Sastojci recepta
Za 4 osobe
225 g | Ledo Meksičke mješavine |
600 g | pilećih prsa |
8 kriški | slanine |
1 žlica | maslinovog ulja |
1 žličica | mljevene sušene paprike |
sol i papar |