toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Slaninom omotana pileća prsa punjena povrćem

Priprema:

  1. Pola paketa smrznute Meksičke mješavine pirjajte na maslinovom ulju 10-15 minuta. Pred kraj pirjanja povrće dobro začinite mljevenom paprikom, soli i paprom.
  2. Četiri komada pilećih prsa razrežite postrance po duljini, ali ne do kraja, tako da dobijete četiri veća cjelovita fileta. Filete istucite batom za meso, začinite soli i paprom pa im po sredini rasporedite pirjano povrće. Povrće omotajte filetima tako da dobijete nadjevene pileće "rolice".
  3. Svaku pileću rolicu omotajte s 2 duguljaste kriške slanine, te ih po potrebi pričvrstite čačkalicama. Nadjeveno meso poslažite u posudu za pečenje i pecite u pećnici na 200°C 20-30 minuta.

Prijedlog za serviranje:

Ovo jelo, primjerice, poslužite uz ukusnu salatu od svježeg povrća i kuhanog kus-kusa.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

50 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
225 g Ledo Meksičke mješavine
600 g pilećih prsa
8 kriški slanine
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica mljevene sušene paprike
sol i papar
Ledo.hr