toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Varivo od zelja i mladog graha s kobasicom

Priprema:

  1. Stavite otprilike 1,5 litru vode da zakuha.
  2. Kupus očistite i narežite na otprilike prst debele rezance. U ključalu vodu dodajte narezan kupus, kobasice, na deblje trakice narezane paprike i na četvrtine narezane svježe rajčice. Dodajte i luk razrezan na četvrtine, kao i dva češnja češnjaka i grančicu celera. Posolite.
  3. Kad ponovo zakuha, kuhajte 5-7 minuta, pa dodajte grah. Pričekajte da ponovo zakuha, smanjite temperaturu i kuhajte 10-ak minuta.
  4. Za to vrijeme napravite blagu zapršku od masnoće i brašna, zalijte manjom količinom hladne vode, pa dodajte u povrće. Po potrebi dodajte još vode.
  5. Ostavite da lagano kuha desetak minuta, ugasite, poklopite i ostavite da odmori desetak minuta.
  6. Po želji kod serviranja dodajte u svaki tanjur žlicu aceto balsamica.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

45 minuta

Sastojci recepta

4 osobe
500 g Ledo Mladog graha
½ srednje velike glavice kupusa
2 paprike babure
2-3 svježe rajčice
1 srednje velika glavica luka
2 češnja češnjaka
1 grančica celera
malo soli
malo papra
malo brašna
2 žlice ulja ili masti
2 kobasice po izboru
malo aceto balsamica (po želji)
Ledo.hr