toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Varivo sa žutim mahunama i lećom

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju propirjati luk, celer, mrkvu i češnjak.
  2. Dodati temeljac od povrća, leću i rajčice i kuhati oko 35 minuta dok leća ne omekša.
  3. Odvojiti 2 šalice variva i usitniti štapnim mikserom te dobiveni pire vratiti u varivo.
  4. Dodati mahune, sol, papar i ocat te kuhati dok mahune ne omekšaju.
  5. Ukrasiti listićima celera i poslužiti s integralnim kruhom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

6 osoba
450g Ledo Žute mahune
2 glavice crvenog luka, nasjeckati
1 šalica nasjeckane stabljike i lista celera
1 šalica narezane mrkve na kockice
2 režnja češnjaka, nasjeckati
4 šalice temeljca od povrća
1 i ¼ šalice leće
1 pakiranje rajčica pelata
malo balzamičkog octa
po želji sol i papar
3 žlice maslinovog ulja
Ledo.hr