toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Vegetarijanska enchilada

Meksička kuhinja rezultat utjecaja iz raznih dijelova svijeta, a zanimljivo je da je tradicionalna meksička kuhinja upisana u UNESCO-vu nematerijalnu svjetsku baštinu.

Priprema:

  1. Pripremite crveni umak tako da na 2 žlice maslinovog ulja propirjajte nasjeckani crveni luk i češnjak do ne omekšaju.
  2. Dodajte pelata, papar i sol po želji i pirjajte 5 do 10 minuta. Zatim umak izmiješajte u blenderu do fine strukture.
  3. Na tavici na preostalom ulju pirjajte Ledo meksičku mješavinu 10 -15 minuta.
  4. Povrće maknite s izvora vatre  i dodajte mu umak od rajčice, kiselo vrhnje i polovicu naribanog sira.
  5. Pripremljeni nadjev ravnomjerno rasporedite po tortiljama i savijte ih. Po površini stavite malo crvenog umaka koji ste pripremili i pospite preostalim ribanim sirom.
  6. Pecite u pećnici na 200°C oko 10-15 minuta i servirajte toplo.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

4 osobe
5 žlica maslinovog ulja
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
300g pelata
450g Ledo meksička mješavina
150g naribanog topivog sira
200ml kiselog vrhnja
2 žlice umaka od rajčice
po želji sol i papar
8 komada kukuruznih tortilja
Ledo.hr