Zapečena tjestenina s kobasicom
- Tagovi:
- Meso
- Povrće
- Toplo
- Kontinentalna kuhinja
Priprema:
- Propirjati luk i češnjak, dodati sataraš i kratko propirjati, dodati kuhanu tjesteninu (al dente) i tanko rezanu kobasicu.
- U hladnom mlijeku umutiti kukuruzni škrob i tom smjesom preliti tjesteninu, posuti svježim peršinom, posoliti i popapriti i dobro promiješati te kratko propirjati.
- Po želji naribati sir po vrhu i kratko zapeći u pećnici no pri tom pazite da tjesteninu kuhate kraće nego što je navedeno na pakiranju.
Težina pripreme:
Jednostavna
Vrijeme pripreme:
35 min
Sastojci recepta
Za 4 osobe
2 pečene | kranjske kobasice |
2 dl | mlijeko |
20 g | kukuruzni škrob |
300 g | tjestenina |
4 žlice | ulje |
450 g | Ledo sataraš |
100 g | luk crveni |
4 režnja | češnjak |
sol | |
papar | |
svježi peršin |