toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Krem juha od špinata

Priprema:

  1. Luk i češnjak nasjeckajte, stabljike celera narežite na kockice te ogulite i usitnite krumpir.
  2. U loncu na maslinovom ulju kratko popržite luk, češnjak i stabljike celera.
  3. Dodajte krumpir narezan na kockice te lovorov list pa sve začinite s malo soli. Pirjajte na umjerenoj vatri dok se krumpir malo ne karamelizira, oko 5 minuta.
  4. U lonac nalijte povrtni temeljac ili vodu. Ukoliko dodajete vodu, dodatno začinite soli i paprom. Kada tekućina zakipi, dodajte špinat i kuhajte dok krumpir ne omekša – minimalno 10 minuta.
  5. Sklonite lonac s izvora topline, izvadite lovorov list pa povrće obradite štapnim mikserom do željene gustoće.
  6. Juhu vratite na plamen, dodajte vrhnje za kuhanje i muškatni oraščić te kuhajte narednih 5 minuta. Po potrebi, dodajte još začina.

Prijedlog za serviranje:

Poslužite s tostiranim kockicama kruha.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe:
500 g Ledo Špinat briketa
4 glavice luka
500 g krumpira
2 režnja češnjaka
3 stabljike celera
100 mL vrhnja za kuhanje
3 žlice maslinovog ulja
1 list lovora
muškatni oraščić, mljeveni
papar
sol
Ledo.hr