toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Meksička salata od kvinoje

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju na umjerenoj vatri 1 minutu popržite usitnjeni češnjak, mljeveni kumin i ljutu papriku. Zatim dodajte 170 g (1 šalicu) kvinoje i nastavite s obradom još 1 minutu.
  2. Kvinoju zalijte s 2 šalice vode, začinite s prstohvatom soli, dobro promiješajte i, nakon što zakipi, kuhajte poklopljeno 10 minuta. Potom kvinoji pridružite 150 g (1 šalicu) smrznutog kukuruza i nastavite s kuhanjem još 5-10 minuta.
  3. Kada se kvinoja i kukuruz ohlade, pomiješajte ih s grahom, na kockice narezanim avokadom i lukom te sjeckanim listićima korijandra ili peršina. Začinite soli, paprom i sokom limete prema ukusu.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min + hlađenje

Sastojci recepta

4 osobe
250 g kuhanog graha ili onog procjeđenog iz konzerve
170 g kvinoje
150 g Ledo Kukuruza šećerca
1 avokado
1 glavica luka
1/2 limete
2 žlice maslinovog ulja
1 režanj češnjaka
1 žlica sjeckanih listića korijandra ili peršina
1/2 žličice mljevenog kumina
1/2 žličice mljevene ljute paprike
sol i papar
Ledo.hr