toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Retro recept: Štrukli u juhi

Ovo poznato tradicionalno zagorsko jelo katkad će biti dovoljno kao samostalni obrok.

Priprema:

  1. Zamrznute štrukle stavite u ključalu, malo slanu vodu.
  2. Kada voda ponovno uzavri, kuhajte štrukle na laganoj vatri tako dugo dok ne isplivaju.
  3. Tada ih pažljivo izvadite lopaticom i odložite na toplo mjesto.
  4. Na ugrijan maslac stavite brašno, malo promiješajte pa dodajte sitno isjeckan luk i crvenu papriku.
  5. Zalijte s malo vode i sve prelijte u juhu u kojoj su se kuhali štrukli.
  6. Ostavite da malo provrije i na kraju umiješajte kiselo vrhnje i sjeckano peršunovo lišće.
  7. Kod posluživanja u svaki tanjur stavite po jednu štruklu.

Prijedlog za serviranje:

Juhu u kojoj su se kuhali štrukli možete obogatiti kockom mesne juhe.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
4 komada LEDO zagorskih štrukla
1l vode
2 dag maslaca
1 žlica brašna
1 manji luk
2 dl kiselog vrhnja
peršunovo lišće
sol
crvena paprika
Ledo.hr