Okrepljujući fileki ili popularno zvane tripice napravljene su od junećih fileka i gustog bogatog umaka. Namijenjeni su ljubiteljima starih receptura koji se ovakvih jela prisjećaju još iz djetinjstva, no i mlađim generacijama koje žele probati nešto ukusno i jušno.
Danas svi negdje žure i imaju sve manje vremena za višesatno kuhanje, no uz Ledo gotova jela ne moraju se odreći toplog i hranjivog obroka. Jelo ne sadrži konzervanse, umjetna bojila niti pojačivače okusa.
Hranjiva vrijednost | na 100g* |
---|---|
Energetska vrijednost | 99,5 kcal/414,7 kJ |
Bjelančevine | 6,3 g |
Ugljikohidrati | 4,35 g |
Masti | 6,4 g |
Fileke možete pripremiti u mikrovalnoj pećnici ili na štednjaku u loncu bez prethodnog odmrzavanja i to u samo nekoliko minuta. Za pripremu u mikrovalnoj pećnici potrebno je proizvod izvaditi iz kartonskog omota te foliju izbušiti na nekoliko mjesta. Nakon 7 do 8 minuta zagrijavanja na srednjoj jačini, jelo je spremno za serviranje. Za pripremu jela na štednjaku, potrebno je fileke izvaditi iz plitice i staviti u manji lonac te dodati nekoliko žlica vode. Fileke zagrijavajte 10 minuta na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Gotovo jelo servirajte uz kuhani krumpir, njoke ili rižu.