Hrskavi medaljoni donose spoj domaćeg okusa i moderne pripreme.
Začinjeni lukom, bijelim paprom i prstohvatom kurkume, nude bogatstvo okusa koje podsjeća na domaću kuhinju, ali u praktičnom, suvremenom obliku.
Savršeni su kao ukusan i hrskavi prilog uz ručak, ali i kao brzi doručak ili ukusna večera – trenutak uživanja u svakom dijelu dana.
Hranjiva vrijednost | na 100g* |
---|---|
Energija | 659 kJ / 158 kcal |
Masti | 7,6 g |
od kojih zasićene masne kiseline | 0,9 g |
Ugljikohidrati | 19 g |
od kojih šećeri | <0,5 g |
Vlakna | 2,2 g |
Bjelančevine | 2,2 g |
Sol | 0,75 g |
Pećnica s ventilatorom (300g proizvoda): Zagrijte pećnicu na 200C. Zamrznuti proizvod posložite na lim obložen papirom za pečenje i pecite 18-20 minuta, uz okretanje proizvoda nakon pola vremena pečenja. S obzirom na odstupanja u karakteristikama kuhinjskih uređaja, prilagodite vrijeme i temperaturu pećnici koja se koristi i količini proizvoda koji se peče.
Friteza na vrući zrak (300g proizvoda): Zagrijte fritezu na 200C tijekom 4 minute. Stavite zamrznuti proizvod u košaru uređaja i ubacite je u fritezu na vrući zrak. Pecite 9-11 minuta dok proizvod ne postane hrskav i ne dobije zlatnu boju. Protresite košaru na pola vremena pripreme. Prije konzumacije ostavite proizvod 1 minutu da odstoji. Po potrebi prilagodite vrijeme i temperaturu prema karakteristikama uređaja i količini proizvoda koji se priprema.
Tava (200g proizvoda): U potpunosti uronite zamrznuti proizvod u vruće ulje na temperaturi od 175°C i pržite 4-5 minuta, dok ne dobije zlatnožutu boju i postane hrskav. Pazite da ne prepržite medaljone! Izvadite prženi proizvod iz ulja i odložite ga na kuhinjski ubrus kako biste uklonili višak masnoće. Prilagodite količinu ulja i vrijeme prženja količini proizvoda koju pripremate.