U lonac vrele vode istresite grašak i mrkvu te kuhajte 8 minuta. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva Celzijusa.
Dok se povrće kuha, odmrznute filete bakalara posušite papirnatim ručnicima. Stavite ih u posudu za pečenje na papir za pečenje.
U zdjelicu stavite omekšali maslac, dodajte mu žlicu nasjeckanog peršina, žlicu soka limuna, posolite i popaprite te zamiješajte i razradite vilicom. Na svaki filet staviti žličicu premaza od maslaca i lagano razmažite. Na svaki filet položite krišku limuna i pecite u pećnici 15 minuta.
Skuhano povrće ocijedite i pustite da se hladi. U zdjeli razmutite jaja pa im dodajte brašno, sol, papar i svježe nasjeckani peršin. Ubacite i kuhano povrće, dobro promiješajte i lagano nagnječite vilicom ili gnječilicom za krumpir.
Na tavi zagrijte ulje pa uz pomoć veće žlice izlijte povrtnu smjesu u oblik popečka, promjera oko 10 cm. Pecite ih oko 3 minute sa svake strane.
Pečenu ribu poslužite s popečcima. Prema želji, možete pomiješati grčki jogurt sa začinima poput kopra, bosiljka ili peršina i poslužiti uz gotovo jelo.
Fileti i odresci
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: