Nastasja Chiara Petrić: Rižoto od bakalara

Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:

    Priprema 1:

    1. U velikom loncu zapecite luk i mrkvu narezane na veće komade. Dodajte ružmarin te nakon 10-ak sekundi ulijte vodu, dodajte ribu i zakuhajte temeljac na najjačoj vatri oko 30 – 40 minuta.
    2. Kada je gotov, izvadite mrkvu i izblendajte ostatak štapnim mikserom.
    3. Za to vrijeme, u drugoj tavi, na ulju prodinstajte sitno sjeckani luk za rižoto. Kada omekša, dodajte mu protisnuti češnjak i rižu, zapecite sve 20-ak sekundi, dobro posolite te zalijte vinom.
    4. Miješajte rižoto dok vino ne ispari te postepeno ulijevate riblji temeljac dok se riža ne skuha do aldente teksture.
    5. Na kraju umiješajte maslac i parmezan, dodatno posolite i popaprite rižoto te dolijte temeljca koliko je potrebno da rižoto bude prave, kremaste i polutekuće teksture.

    Priprema 2:

    1. Za hrskavi dio bakalara potrebno je u multipraktiku izblendati na kockice narezani baguette, protisnuti češnjak, parmezan, sol i papar, začinsko bilje te otopljeni maslac i maslinovo ulje.
    2. Otopljene i papirnatim ručnikom obrisane filete bakalara posložite na pleh obložen papirom za pečenje te prst debelo obložite smjesom od kruha i ostalih sastojaka.
    3. Pecite ribu na najjačoj temperaturi koju vaša pećnica dopušta 15-ak minuta, odnosno kada površina mrvica ne postane zlatno smeđa.
    4. Za to vrijeme, na tavi s malo ulja, zapecite Veggie love Provansa mješavinu 15-ak minuta dok ne poprimi lijepu i jače pečenu boju sa svih strana. Prebacite povrće u posudu i prelijte ga jabučnim octom u kojem ste otopili malo šećera. Promiješajte povrće i ostavite 10-ak minuta da upije marinadu.
    5. Servirajte kremasti rižoto s filetom hrskavog bakalara na koji stavite ukiseljenu provansa salatu.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!