Ledo bakalar iz grill tave i Quinoa mješavina s koprom
Ledo bakalar iz grill tave i Quinoa mješavina s koprom
20 min
Jednostavno
3
AutorMarko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
600g Ledo crni bakalar filet
400g Quinoa mješavina
1 žličica limunove korice
3 žlice listića svježeg kopra
Maslinovo ulje
2 žlice jabučnog octa
1 žlica Dijon senfa
Sol
Papar
Priprema:
Odmrznite filete bakalara i posušite ih papirnatim ručnicima. Pomiješajte limunovu koricu, dvije žlice nasjeckanog svježeg kopra i dvije žlice maslinova ulja. Premažite ribu tom mješavinom, posolite je i popaprite s obje strane.
Grill tavu premažite maslinovim uljem, zagrijte i ispecite filete bakalara. Prvo ih pecite osam minuta s jedne strane, zatim preokrenite i pecite još oko četiri minute.
U tavi zagrijte malo maslinova ulja i na njega istresite Quinoa mješavinu. Pirjajte 8-10 minuta, povremeno miješajući.
Dok se mješavina pirja, pomiješajte preostali svježi kopar, još žlicu-dvije maslinova ulja, jabučni ocat, Dijon senf te sol i papar.
Quinoa mješavinu prelijte zamiješanim preljevom i poslužite uz filete bakalara.
Fileti i odresci
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: