Luk i češnjak nasjeckajte, stabljike celera narežite na kockice te ogulite i usitnite krumpir.
U loncu na maslinovom ulju kratko popržite luk, češnjak i stabljike celera.
Dodajte krumpir narezan na kockice te lovorov list pa sve začinite s malo soli. Pirjajte na umjerenoj vatri dok se krumpir malo ne karamelizira, oko 5 minuta.
U lonac nalijte povrtni temeljac ili vodu. Ukoliko dodajete vodu, dodatno začinite soli i paprom. Kada tekućina zakipi, dodajte špinat i kuhajte dok krumpir ne omekša – minimalno 10 minuta.
Sklonite lonac s izvora topline, izvadite lovorov list pa povrće obradite štapnim mikserom do željene gustoće.
Juhu vratite na plamen, dodajte vrhnje za kuhanje i muškatni oraščić te kuhajte narednih 5 minuta. Po potrebi, dodajte još začina.
Osnovno povrće
Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: