Pogačice s graškom, mrkvom i bobom

  • 25 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. U vrelu vodu u loncu uspite bob i mješavinu graška i mrkve. Kuhajte 8 minuta pa u zdjeli pomiješajte ocijeđeno povrće s malo maslinova ulja, bosiljka i soli i papra.
    2. Dok se povrće kuha, na pobrašnjenoj površini razvaljajte lisnato tijesto. Uz pomoć kalupa ili tanjurića, izrežite pogačice (promjera oko 12 cm). Izrezano tijesto preselite na papir za pečenje kojim ste obložili lim za pečenje.
    3. Razmutite jaje i kistom premažite tijesto. Svaku pogačicu pospite naribanim parmezanom, a zatim na sredinu stavite mješavinu povrća. Neka vam mješavina povrća bude udaljena od ruba tijesta oko 2 cm.
    4. Pecite u pećnici 15-20 minuta. Poslužite toplo, a gotove pogačice možete i dodatno posuti parmezanom.

Bazna tijesta

Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!