toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Mousse od malina s Ledo šlagom

Priprema:

  1. Želatinu pomiješajte s vodom te je ostavite 10 minuta da malo nabubri.
  2. Odmrznute maline po potrebi ocijedite od suviška tekućine pa ih štapnim mikserom pretvorite u pire. Iz pirea izdvojite koštice pasiranjem kroz gusto cjedilo.
  3. Pire od malina u manjem loncu pomiješajte sa šećerom, sokom i koricom limuna te uz miješanje kuhajte na laganoj do umjerenoj vatri. Kada se šećer otopi, a pire tek pokaže naznake vrenja, lonac sklonite s izvora topline, dodajte želatinu i sve miješajte 1-2 minute kako bi se želatina otopila. Pazite da želatinu ne dodate u još kipući pire.
  4. Kada se pire od malina dobro ohladio na sobnoj temperaturi, umiješajte Ledo šlag u njega! 
  5. Dobiveni mousse rasporedite u male zdjelice te ga prije posluživanja hladite barem 2 sata u hladnjaku.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

30 min + hlađenje

Sastojci recepta

8 osoba
450 g Ledo Maline, odmrznute
110 ml Ledo šlag
150 g šećera
sok i naribana korica polovice limuna
4 žlice hladne vode
2 žličice mljevene želatine
Ledo.hr