toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Pita od malina

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200°C.
  2. U većoj zdjeli razmutite jaja, pa umiješajte kiselo vrhnje i vaniliju.
  3. U posebnoj zdjeli pomiješajte šećer, brašno i soli.
  4. Suhe sastojke umiješajte u zdjelu sa vlažnim sastojcima.
  5. Umiješajte maline.
  6. Smjesu raspodijelite na dvije kore za pitu i pecite u zagrijanoj pećnici 30-35 min.
  7. U međuvremenu, pripremite posip tako da u zdjeli pomiješate smeđi šećer, brašno i usitnjene orahe.
  8. Postepeno dodajte maslac i miješajte prstima dok dobijete mrvičasto tijesto.
  9. Nakon pečenja posipajte tijesto po piti i nastavite peći još 10-15 min ili dok površina poprimi zlatno smeđu boju.
  10. Ohladite prije serviranja.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

120 min

Sastojci recepta

6-8 osoba
3 šalice Ledo malina
2 lista gotovih kora za pitu
2 jaja
1,5 šalica kiselog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
1 šalica bijelog šećera
prstohvat soli
1/3 šalice brašna
0.5 šalice smeđeg šećera
0.5 šalice brašna
0.5 šalice usitnjenih oraha
1/4 šalice ohlađenog maslaca
Ledo.hr