toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Bakalar s pireom od cvjetače

Priprema:

  1. Odmrznute filete crnog bakalara začinite soli i paprom pa ih pecite na 2 žlice maslinovog ulja 3-4 minute sa svake strane. Pečene filete stavite u plitku zdjelu i prekrijte ih folijom kako bi zadržali toplinu.
  2. U loncu zagrijte šalicu vode do vrenja pa dodajte smrznutu cvjetaču i kuhajte je "na pari" u poklopljenom loncu uz povremeno miješanje. Neka se povrće na malo jačoj vatri obrađuje oko 5 minuta, odnosno, dok ne postane mekano. Cvjetaču potom procijedite, ali sa strane zadržite malo vode od kuhanja.
  3. Pire od cvjetače pripremite tako da je u multipraktiku ili štapnim mikserom ispasirate uz dodatak maslaca, soli, papra te po potrebi i malo vode od kuhanja. Pire naposljetku začinite timijanom
  4. Za umak od kapara, usitnjeni češnjak 1 minutu pirjajte na 1 žlici maslinovog ulja na laganoj do umjerenoj vatri. Zatim mu pridružite kapare i sve zalijte vinom. Kada se vino reducira za otprilike jednu trećinu, dodajte sok limuna i umak začinite soli i paprom te svježim peršinom.
  5. Vrući umak prelijte preko ribe i poslužite odmah uz pire od cvjetače.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

Za 4-5 osoba
900 g Ledo Cvjetače
600 g Ledo fileta crnog bakalara, odmrznutih
1 šalica vode
100 mL bijelog vina
3 žlice maslinovog ulja
3 žlice maslaca
2 režnja češnjaka
2 žlice sjeckanih listića peršina
1 žlica kapara
1 žlica soka limuna
1/2 žličice sušenog timijana
sol i papar
Ledo.hr