toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Gratinirani fileti bakalara s pireom od boba

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C.
  2. Odmrznuti filet bakalara razrežite na četiri jednaka manja fileta, blago ih posolite i popaprite te smjestite u nauljenu dublju posudu za pečenje tako da im je koža okrenuta prema dolje.
  3. Dobro pomiješajte krušne mrvice, ribani sir, kukuruznu krupicu i mješavinu sušenog začinskog bilja. Ovim sastojcima potom dodajte maslinovo ulje i vrlo sitno sjeckani češnjak i smjesu dobro promiješajte.
  4. Bjelanjak lagano "istucite" vilicom i njime obilno namažite gornju stranu fileta. Na filete nanesite smjesu s krušnim mrvicama. Pecite 10-15 minuta, dok bakalar ne poprimi pahuljastu teksturu.
  5. Za pire od boba, kuhajte smrznuti bob u slanoj vodi 10 minuta. Kuhani bob isperite pod mlazom hladne vode i odstranite mu vanjsku opnu.
  6. Na maslinovom ulju 1 minutu pirjajte usitnjeni češnjak, pa dodajte bob i nastavite s pirjanjem narednih 5 minuta. Pred kraj pirjanja, gnječilicom za krumpir protisnite bob.
  7. Nakon što bob sklonite s izvora topline, odmah mu dodajte ribani tvrdi sir i sok limuna te ga po potrebi začinite sa soli i paprom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

50 min

Sastojci recepta

4 osobe
450 g Ledo fileta atlantskog bakalara, odmrznutog
5 žlica krušnih mrvica
3 žlice ribanog tvrdog sira
1 žlica kukuruzne krupice
1 žlica maslinovog ulja
1 režanj češnjaka
1 žličica mješavine sušenog provansalskog začinskog bilja
bjelanjak jednog jajeta
sol i papar

Pire od boba

450 g Ledo Boba
3 žlice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
3 žlice ribanog tvrdog sira
sok polovice limuna
sol i papar
Ledo.hr