toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Poširani bakalar

Rügen je najveći njemački otok. U zemlji kobasica, krumpira i piva, otočani uživaju u izobilju ribe. Uz jegulju, omiljen je naravno bakalar. Najčešće kuhan, u umaku od senfa ili hrena, uz kuhano povrće. Ovaj njemački recept s Baltika sada možete kušati i vi.

Priprema:

  1. Bakalar operite, osušite, posolite i popaprite te pokapajte s limunovim sokom i ostavite 15 minuta.
  2. U međuvremenu otopite maslac te dodajte ranije pripremljen povrtni temeljac, luk, piment i kuhajte 10 minuta..
  3. Zatim dodajte filete bakalara i sve lagano kuhajte oko 8 minuta.
  4. Pažljivo izvadite bakalar, poslužite s kuhanim krumpirom, mrkvama te umakom od senfa.
  5. Za umak od senfa rastopite maslac, dodajte brašno i podlijte s 250 ml temeljca (u kojem se kuhala riba) i vrhnja. Kuhajte parminuta.
  6. Žumanjke, senf i ocat pomiješajte zajedno te dodajte u umak.
  7. Začinite solju i paprom i kuhajte 1-2 minute.

OVDJE pogledajte sve recepte s bakalarom



Prijedlog za serviranje:

Poslužiti s kuhanim krumpirom, mrkvama te umakom od senfa

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

4 osobe
600g Ledo Bakalara fileta
200g Ledo Baby mrkve
450g Ledo Povrća za juhu (za 1 litru temeljca)
1 limun (sok)
30g maslaca
1 luk nadjeven komadićima lovora ("špikan")
4 zrna pimenta
2 žlice brašna
250ml vrhnja za kuhanje
3 žlice senfa (ugrijanog)
2 žumanjka
1 mala žličica bijelog vinskog octa
Ledo.hr