toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Pržena riža s gamberima i povrćem

Priprema:

  1. Skuhajte rižu prema uputama s pakiranja i dobro je ocijedite te ostavite da se hladi. Ili iskoristite ostatke kuhane riže – oko 550 g.
  2. Pola pakiranja smrznute mješavine povrća (225 g) kuhajte u kipućoj vodi 8-10 minuta. Dobro procijedite.
  3. Smrznute gambere isplahnite pod mlazom mlake vode, dobro ih posušite pa začinite soli i paprom te obložite žlicom brašna. Popržite ih u tavi na umjerenoj vatri na 2 žlice maslinovog ulja oko 10 minuta.
  4. Gambere izvadite iz tave, a na preostalom ulju napravite sitnu kajganu od prethodno razmućenih jaja. Pečene gambere i jaja ostavite sa strane i odmah krenite s pripremom ostalih sastojaka.
  5. Na 1 žlici maslinovog ulja pirjajte nasjeckani luk dok ne omekša, a potom mu pridružite usitnjeni češnjak i nastavite s pirjanjem još 1 minutu. Dodajte ohlađenu rižu i povrće te sojin umak i đumbir pa nastavite s termičkom obradom još nekoliko minuta, uz miješanje – dio riže treba lagano zagorjeti.
  6. Začinite soli i paprom prema ukusu, a naposljetku umješajte pečene gambere i jaja.

Prijedlog za serviranje:

Poslužite posipano s 2 mlada luka nasjackana na kolutiće.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

4 osobe
250 g Ledo Gambera
225 g Ledo Zlatne mješavine
200 g riže
3 jaja
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
2 žlice sojinog umaka
1 žlica brašna
1/2 žličice mljevenog sušenog đumbira
sol i papar
Ledo.hr