toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Ražnjići od jadranskih srdela

Priprema:

  1. Odmrznute srdele posolite po želji te ih nabodite na drvene štapiće.
  2. Na zagrijanu grill tavu stavite maslinovo ulje te pecite srdele oko 10 minuta.
  3. Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte u posoljenoj vodi.
  4. U drugoj posudi skuhajte blitvu prema uputama s pakiranja.
  5. Pečene srdele s kuhanim krumpirom i blitvom poslužite tople te ih prelijte umakom od maslinovog ulja, češnjaka i nasjeckanog peršina. Ukrasite grančicom ružmarina po želji.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

40 min

Sastojci recepta

4 osobe
500g Ledo Srdele bez glave 500g
750g Ledo Blitva briketa
300g krumpira
malo ružmarina
malo maslinovog ulja
malo svježeg peršina
2 režnja češnjaka
po želji sol
Ledo.hr