Priprema:
- Očistiti i nasjeckati češnjak i peršin. Narezati luk. Oprati i ocijediti rižu.
- Propirjati češnjak na maslinovom ulju. Dodati gambere i peći ih 5 minuta. Izvaditi ih iz tave i prebaciti na tanjur.
- U tavu ubaciti nasjeckani luk i papričicu i popržiti ih dok luk ne dobije žutu boju.
- Dodati rižu i kratko popeći. Preliti bijelim i vinom i s oko pola čaše temeljca ili vode i promiješati. Posoliti i popapriti. Kuhati na slabijoj vatri.
- Dodati špinat. Dok se riža kuha, po potrebi dodavati još vode/temeljca i neprestano miješati.
- Kad je riža gotova, ubaciti gambere i nasjeckani peršin i kuhati uz miješanje još nekoliko minuta.
Težina pripreme:
Jednostavna
Vrijeme pripreme:
30 min
Sastojci recepta
4 osobe
250 g | Ledo gambera |
4 režnja | Češnjaka |
vezica | Svježeg peršina |
1 | Crveni luk |
prstohvat | Ljute papričice |
1 šalica | Riže |
2 žlice | Maslinova ulja |
4 komada | Ledo špinat briketa |
sol, papar | |
1 dl | bijelog vina |
Slični recepti
-
- Tri brza koraka do svestrane salate s plodovima mora
- Ovu salatu možemo okarakterizirati kao iznimno brzu i praktičnu čemu uvelike...
-
- Kako napraviti okruglice od škampa
- Zbog jednostavne izrade, ali i praktičnog oblika i veličine idealne su za...
-
- Kuhačom kroz generacije: Kako se mijenjaju navike za stolom
- Iako smo kao vrsta daleko odmakli od vremena u kojem je osiguravanje obroka,...
-
- Ideje za pripremu škampa
- Priprema cijelih škampa Škampi su vrlo prilagodljiva namirnica i mogu...
-
- Pet savjeta za pripremu najfinijeg rižota
- Priznajem, kad sam bila mlađa, rižoto sam radila tako da bih u tavi...
-
- Petak je dan za ribu i dobro raspoloženje - Pogledajte odlične recepte!
- Stiže period Korizme kad većina ljudi poseže za češćom konzumacijom ribe....
-
- Kako pripremiti crni rižoto
- Sipa je glavonožac iz porodice Sepiidae koji živi uz obalu Atlantskog...