toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Rižoto s gamberima i špinatom

Priprema:

  1. Očistiti i nasjeckati češnjak i peršin. Narezati luk. Oprati i ocijediti rižu.
  2. Propirjati češnjak na maslinovom ulju. Dodati gambere i peći ih 5 minuta. Izvaditi ih iz tave i prebaciti na tanjur.
  3. U tavu ubaciti nasjeckani luk i papričicu i popržiti ih dok luk ne dobije žutu boju.
  4. Dodati rižu i kratko popeći. Preliti bijelim i vinom i s oko pola čaše temeljca ili vode i promiješati. Posoliti i popapriti. Kuhati na slabijoj vatri.
  5. Dodati špinat. Dok se riža kuha, po potrebi dodavati još vode/temeljca i neprestano miješati.
  6. Kad je riža gotova, ubaciti gambere i nasjeckani peršin i kuhati uz miješanje još nekoliko minuta.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

4 osobe
250 g Ledo gambera
4 režnja Češnjaka
vezica Svježeg peršina
1 Crveni luk
prstohvat Ljute papričice
1 šalica Riže
2 žlice Maslinova ulja
4 komada Ledo špinat briketa
sol, papar
1 dl bijelog vina
Ledo.hr