toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Rižoto s lignjama i gamberima

Priprema:

  1. Odmrznite lignje i gambere. Isperite pod vodom, a lignje narežite na kolutiće. Nasjeckajte luk i češnjak. Pripremite temeljac, idealno riblji, ali možete koristiti i povrtni li čak i pileći.
  2. U malo dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i kratko ga pržite, pazite da ne posmeđi. Zatim ubacite češnjak tek da zamiriši i dodajte kolutiće i krakove lignji te pržite tri do četiri minute.
  3. Dodajte rižu, kada zastakli, podlijte je suhim bijelim vinom. Kad iz vina ispari alkohol, počnite rižoto podlijevati temeljcem, dodajući novu količinu svaki put kad riža "popije" tekućinu. Miješajte neprekidno.
  4. Nakon 15-ak minuta, dodajte gambere i kuhajte još oko 5 minuta. I dalje miješajte te podlijte prema potrebi. Na samom kraju dodajte sol, papar i nasjeckani svježi peršin.
  5. Ugasite vatru i dodajte hladni maslac i naribani parmezan te snažno promiješajte. Poslužite toplo.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

40 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
400 g Ledo Lignja patagonijska očišćena
250 g Ledo Gamberi
1 glavica glavica luka
1 režanj režanj češnjaka
2 dl suhog bijelog vina
300 g Arborio riže
7 dl - 1 l temeljca
50 g maslaca
60 g parmezana
Maslinovo ulje
Sol, papar
Svježi peršin
Ledo.hr