toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Špageti od tikvica s gamberima i povrćem

Priprema:

  1. Tikvice uz pomoć noža za guljenje narežite na tanke rezance. Gambere isperite pod mlazom mlake vode, ocijedite i popržite na maslinovom ulju. Pred kraj prženja gambere zalijte vinom.
  2. Pustite da vino uzavrije, a zatim gambere izvadite. U istoj tavi pirjajte luk narezan na tanke kriške i protisnuti češnjak.
  3. Kad luk omekša dodajte narezane šampinjone i pirjajte 5 minuta. Zatim dodajte prethodno nasjeckano povrće, začinite i pirjajte 15tak minuta. Po potrebi dolijte malo vode.
  4. Kad povrće omekša u tavu dodajte popržene gambere i rezance od tikvica i sve zajedno pirjajte 2 do 3 minute. Dodajte sol i papar po želji.
  5. Nakon što se svi sastojci prožmu povrće sa gamberima skinite s vatre i poslužite.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Za 2 osobe
250 g Ledo Gambera
250 g povrća po želji: paprika, mahuna, cherry rajčica, grašak
1 kom svježe tikvice
0,5 dl bijelog vina
100 g šampinjona
pola glavice crvenog luka
3 režnja češnjaka
4 žlice maslinova ulja
½ žlice slatke mljevene paprike
½ žlice curryija
sol
papar
Ledo.hr