toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Tjestenina s gamberima

Priprema:

  1. Za jednostavnu tjesteninu s gamberima najprije pristavite vodu za 400 g spaghetta, tagliatella ili linguine tjestenine, koju treba skuhati prema uputama s pakiranja. 
  2. Smrznute gambere isplahnite pod mlazom mlake vode, a potom ih dobro osušite i popecite na tavi na 1 žlici maslinovog ulja. 
  3. Nakon 5-10 minuta obrade na umjerenoj vatri, gambere izvadite iz tave, a na preostalom ulju pirjajte 3 usitnjena režnja češnjaka i pola žličice tucane sušene paprike. 
  4. Nakon 1 minute, češnjak zalijte sa 100 mL bijelog vina, dodajte i sok jednog limuna pa kuhajte na visokoj temperaturi oko 3 minute, dok se tekućina ne reducira na pola.
  5. U tavu potom stavite 2 žlice maslaca, nasjeckane listiće 1 svežnja peršina, vratite gambere i pridružite ½ šalice vode od kuhanja tjestenine. 
  6. Nakon što zakipi, dodajte procijeđenu tjesteninu, dobro promiješajte i začinite soli i paprom prema ukusu. Jelo možete oplemeniti i naribanom koricom limuna, a obavezno ga poslužite toplog.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
400 g špageta
250 g Ledo gamberi
Žlica maslinova ulja
3 režnja češnjaka
Sušena tucana paprika
100 ml bijelog vina
Sok od 1 limuna
2 žlice maslaca
Nasjeckani listić peršina
Ledo.hr