toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Fini namaz od graška

Uz krekere, bruskete ili grisini štapiće odlično pristaje namaz na temelju mahunarki.

Priprema:

  1. Stavite grašak u posudu i podlijte ga s vodom. Kuhajte oko 3 minute.
  2. U blender stavite 2 šalice graška (1 šalicu ostavite za daljnju pripremu) i toliko vode u kojoj se kuhao koliko je potrebno da dobijete fini pire od graška.
  3. Pire premjestite u posudu, dodajte mu preostali grašak, pinjole, sir, češnjak, metvicu i maslinovo ulje. Dodajte soli i papra te, ukoliko je potrebno, još tekućine u kojoj se je grašak kuhao. 
  4. Promiješajte i stavite u hladnjak da se ohladi.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Recept za 3-4 osobe
3 šalice Ledo graška
3 žličice tostiranih i nasjeckanih pinjola
1 šalica naribanog parmezana
½ žličice protisnutog češnjaka
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
malo metvice
malo soli
malo papra
Ledo.hr