toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Gusta juha od bakalara s prutićima od lisnatog tijesta

Priprema:

  1. Luk nasjeckajte, a krumpir ogulite i narežite na kockice. U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pirjajte luk 5 minuta. Ulijte 1 l vode, dodajte kockice krumpira i lovorov list te kuhajte 10 minuta.
  2. Potom dodajte smrznuto povrće, grašak, mrkvu i bob i kuhajte još 10 minuta. U juhu zatim dodajte filete bakalara, smjestite ih ispod razine tekućine. Kada voda ponovno zavrije, kuhajte još 5 minuta.
  3. Zatim ulijte mlijeko i pustite da tekućina krene sasvim lagano ključati (ali ne smije proključati). Posolite, popaprite i ugasite vatru. Promiješajte, izvadite lovorov list, poklopite i pustite da odstoji 10 minuta. Prije serviranja, ribu nježno izlomite kuhačom na manje komade.
  4. Dok se juha kuha, pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijusa. Na pobrašnjenoj površini tanko razvaljajte odmrznuto lisnato tijesto pa preselite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
  5. Tijesto izrežite na prutiće širine oko 2 cm. Premažite razmućenim jajem u koje ste dodali 1 žlicu hladne vode. Pospite prema želji, sjemenkama kima ili sezama, sušenim začinima poput origana i krupnom morskom solju. Pecite 15-ak minuta, dok prutići ne budu zlatno-žute boje.
  6. Prutiće poslužite uz juhu umjesto kruha.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
400 g Ledo bakalar fileti
200 g Ledo mješavina Grašak-mrkva
200 g Ledo Bob
300 g Krumpira
1 glavica luka
5 dl mlijeka
Lovorov list
sol
papar
maslinovo ulje

Za prutiće:

250 g Ledo lisnatog tijesta
1 jaje
Kim i/ili sezam
sušeni origano
krupna morska sol
Ledo.hr