Priprema:
- Ledo bakalar filete odmrznite.
- Povrće (osim rajčice i luka) narežite na kocke.
- Na maslinovom ulju kratko popržite povrće, prelijte sa vodom, dodajte rajčicu, luk i polovicu peršinovog lista (cijelog). Posolite i popaprite.
- Kada je povrće al dente dodajte Ledo bakalar filete i podlijte hladnom vodom tako da prekrijete ribu.
- Ribu kuhajte 10 min nakon što voda zakuha.
- Iz juhe izvadite luk, rajčicu i peršinov list, po potrebi dodajte soli i papra.
- Pri posluživanju juhu začinite sa maslinovim uljem i svježe nasjeckanim peršinovim listom.
Težina pripreme:
Jednostavna
Vrijeme pripreme:
45 min
Sastojci recepta
4 osobe
600g | Ledo bakalar fileta |
2 | krumpira |
4 | mrkve |
1 | korjen peršina |
1 | luk |
150g | korjena celera |
1 | rajčica |
vezica | svježeg peršinovog lista |
sol | |
papar | |
maslinovo ulje |
Slični recepti
-
- Pripremite neodoljivu buzaru od dagnji
- „Na buzaru" se najčešće pripremaju školjke i rakovi, a za pripravu je...
-
- Uz Ledo Za savršen blagdanski stol!
- U čarobne i svjetlucave dane blagdana počastite svoje najmilije primamljivim...
-
- VIDEO: Crni bakalar – kako ga pripremiti i poslužiti s grill tave
- Odmrznite svoju omiljenu vrstu bakalara (Atlantski bakalar s kožom ili Crni...
-
- Pripremite riblji filet u pivskom tijestu
- Za pripremu će vam biti potrebni riblji fileti blagog okusa poput bakalara...
-
45 min
- Poširani bakalar s kuhanim mahunama i Holandez umakom
- Filete atlantskog bakalara odmrznite pa im dijagonalno zarežite...
-
- VIDEO: Kako uspješno poširati bakalar
- Poširanje ribe se odvija u malo tekućine koja ne prelazi stupanj vrenja pa...
-
- Probajte malo drugačiju Uskrsnu trpezu
- Tih se dana posebno uživa u hrani jer se na jelovniku nalaze jela koja se...
-
- Crni Bakalar
- Bakalar je riba koja obiluje bjelančevinama i omega 3 masnim kiselinama....