Upoznajte polaznike Ledo Fitness izazova (1/2)

15. svibnja 2014.
Autor Ledo
Podijelite
Vezani proizvodi

Doznajete tko su polaznici Ledo fitness izazova, neka vas njihove priče inspiriraju i potaknu na vlastitu preobrazbu!

Ledo vam ponosno predstavlja polaznike Ledo fitness izazova! Obične ljude koji su bili dovoljno hrabri suočiti se s vlastitim ograničenjima i krenuti u pravu malu avanturu. Stručnjaci iz poliklinike AVIVA pobrinuli su se da svatko od njih dobije individualan tretman. Od strane nutricionista propisan im je program prehrane, a kineziolozi svakodnevno brinu da polaznici treniraju upravo onako i onoliko koliko je idealno za njihovu konstituciju i plan preobrazbe.

Ledo je kandidate opskrbio dovoljnim količinama Ledo smrznutog povrća i ribe koje je izuzetno lako pripremati jer su  prethodno su očišćeni te zahtijevaju minimalan trud i vrijeme pripreme. Ukusni i balansirani obroci pripremljeni od Ledo smrznutih proizvoda igraju ključnu ulogu u preobrazbi kandidata.

U nastavku možete upoznati prvih pet kandidata i doznati odakle dolaze, koji su bili motivi za njihovu prijavu te što očekuju od Ledo fitness izazova. Uskoro ćemo vas upoznati i s ostalima.

IME I PREZIME: CRISTINA SUČEC

DATUM I GODINA ROĐENJA: 31.01.1980.

ZANIMANJE: službenik

HOBI: aktivna igra s djecom

  • Cristina se  na 'Ledo fitness izazov' prijavila slučajno i spontano, a kad je ušla među 20 najbržih kandidata uslijedio je pravi šok jer njezina obitelj do tada nije znala za njenu želju za sudjelovanjem u programu. 'S obzirom da su s nama kandidatima u ovom osmotjednom programu vrsni stručnjaci iz različitih područja iz Poliklinike Aviva uvjerena sam i znam da ću naučiti kako se pravilno i kvalitetno hraniti, usvojiti zdrave prehrambene navike, vratiti organizam u formu i naravno smršaviti', rekla je Cristina.
  • Cilj joj je naučiti konzumirati raznoliku i zdravu hranu i također uz treninge i fizičku aktivnost smanjiti tjelesnu težinu. Najjači motiv za sudjelovanje u Ledo fitness izazovu predstavlja joj činjenica da će kroz 8 tjedana izazova usvojiti nove, zdravije prehrambene navike, primjenjivati savjete stručnjaka i suočiti se s vlastitim psihološkim i fizičkim ograničenjima. Pored toga među Cristininim motivima svoje je mjesto pronašla i jedna haljina iz njenog ormara. 'Do trenutka razgovora sa nutricionisticom iz Poliklinike Aviva bila sam uvjerena da se dosta raznovrsno i ne tako loše hranim, ali sam shvatila da možda i nisam u pravu i da sve krivo radim. Zbog toga sam sretna jer smo već na sistematskom pregledu dobili korisne savjete i polako počeli učiti o konzumiranju hrane i pravilnoj prehrani'.
  • Na pitanje o tome koje se hrane ne bi odrekla Cristina kaže kako voli jeti sve i da će se teškom mukom odreći bilo čega.
  • Cristina je majka dvoje male djece pa slobodno vrijeme najradije provodi s njima i ostatkom svoje obitelji. Kaže da se nakon dolaska kući s posla hvata u koštac sa svim životnim radostima i izazovima koje svaka žena i majka mora uskladiti između djece i kućanskih obaveza.

IME I PREZIME: DAVORIN BUZALJKO

DATUM I GODINA ROĐENJA:  16.02.1979.

ZANIMANJE: Solution Expert (IT Konzultant)

HOBI: Putovanja i organiziranje putovanja, crtanje, fotografija

  • Davorin je za Ledo fitness izazov čuo sasvim slučajno i to u pravom trenutku, upravo kad je namjeravao promijeniti prehranu i krenuti na fitness: 'Ovaj mi se program učinio kao idealna prilika da tu istu namjeru sprovedem u djelo. Vjerujem da ću nakon osmotjednog programa uspjeti promijeniti prehrambene navike na bolje, poboljšati krvnu sliku i kondiciju te svoje tijelo dovesti u željenu ravnotežu', rekao je Davorin.
  • Davorina je privukla činjenica da će mu u Ledo fitness izazovu program prehrane i fizičke aktivnosti biti individualno prilagođen. 'Vjerujem da ću uravnoteženom prehranom i optimalnim aktivnostima doći do željenih rezultata. Svjestan sam da se do toga ne dolazi preko noći, ali vjerujem da ću s ovim programom, voljom, uloženim trudom, stručnim timom koji mi je na raspolaganju  i njihovim savjetima uspjeti napraviti pozitivne korake', rekao je Davorin.
  • Priznaje da svoje trenutno fizičko stanje može zahvaliti činjenici da radno vrijeme jednako kao i ono slobodno provodi za računalom. U optimalnu granicu htio bi staviti i prekomjerno konzumiranje slatkiša i peciva.
  • Davorin uglavnom jede brzu restoransku prehranu. Na njegovom meniju redovito se nalaze jela s roštilja, pizze kao i slatkiši u, kako kaže, prekomjernim količinama. Svjestan loših navika u proteklih par mjeseci nastoji u prehranu uvesti više voća, povrća i žitarica, a maksimalno smanjiti brzu i gotovu hranu. Meso ne želi izbaciti s menija, ali ga želi početi konzumirati i pripremati na zdraviji način.
  • Ovaj IT stručnjak čak navodi kuhanje kao jednu od omiljenih aktivnosti u kojima uživa u slobodno vrijeme. Osim toga tu su i druženja s prijateljima, rekreacija, dobre knjige i filmovi. Također svakodnevno usavršava znanje engleskog jezika, a često odlazi i na  putovanja.

IME I PREZIME: Dunja Tomić

DATUM I GODINA ROĐENJA: 05.01.1985.

ZANIMANJE: Prodavač

HOBI: Moj malac Lovro je moj cjelodnevni hobi

  • Dunja Tomić se odlučila prijaviti na Ledo fitness izazov jer, kako kaže, sama ne uspijeva doći do željene težine. A željela bi izgubiti 8 do 10 kilograma i tako smanjiti centimetre u struku te u bedrima. Kao i ostali polaznici Ledo fitness izazova Dunja bi btjela izgledati bolje i biti zdravija. Htjela bi se zdravije hraniti i riješiti se osjećaja umora i težine.
  • Priznaje kako jede kad stigne ili kad se sjeti: 'Jedem sve jer sve volim, a nikako se ne bih htjela odreći mesa. Svjesna sam da se ne hrani zdravo, jer puno jedem prženo, pečeno i brzo gotovu hranu. Jedem raznoliko, ali nedovoljno voća i povrća', kaže Dunja.
  • Slobodno vrijeme najčešće provodi sa svojim sinom te povremeno na fitnessu, aerobicu ili nekoj drugoj aktivnosti.

IME I PREZIME: IVICA BASTA

DATUM I GODINA ROĐENJA: 27.srpnja 1969.

ZANIMANJE: voditelj ključnih kupaca

HOBI: nemam poseban hobi

  • Ivica kaže kako se na Ledo fitness izazov prijavio iz znatiželje i bez nekih velikih očekivanja. Prije svega očekuje naučiti kako se disciplinirati vezano za prehranu, htio bi korigirati i tjelesnu težinu. Priznao je i da mu je dodatni motiv činjenica što je u Ledo fitness izazovu dobio priliku upoznati ambasadoricu Renatu Sopek!
  • Svjestan je da će krajnji rezultati ovisiti o prihvaćanju i praćenju uputa stručnjaka te da će novousvojene navike trebati održati i po završetku izazova. Prije svega želi se riješiti nezdrave i neuravnotežene prehrane.
  • Ivica kaže da jede neredovito i brzo i da mora naučiti guštati u hrani. Jede sve i nema namirnice koju bi svrstao u kategoriju omiljene ili najomraženije. Ne želi se ničega odreći već smatra da je ključ zdrave prehrane u umjerenosti. Slobodno vrijeme provodi družeći se s prijateljima, a dva do tri puta tjedno bavi se sportskim aktivnostima.

IME I PREZIME: JANA PAPO

DATUM I GODINA ROĐENJA: 25.11.1981.

ZANIMANJE: Prevoditeljica

HOBI: Učenje novih stranih jezika, čitanje

  • 'Nakon osmotjednog programa, očekujem bolju fizičku kondiciju, smanjenu tjelesnu težinu i usvajanje novih svakodnevnih navika vezanih uz vježbanje', kaže prevoditeljica Jana koja se na Ledo fitness izazov prijavila jer je, kako kaže, program u potpunosti zamišljen prema potrebama svakog pojedinog kandidata. Smatra da je program izvrstan način da uz pomoć različitih stručnjaka sazna što bi trebala promijeniti u svakodnevnom životu kako bi dostigla željenu tjelesnu težinu, bila zdravija i uživala u boljoj fizičkoj kondiciji.
  • 'Odlučila sam u potpunosti poštovati savjete stručnjaka, kao i zadani program uravnotežene prehrane i tjelovježbe, kako bih dostigla željenu tjelesnu težinu, vratila se u stari konfekcijski broj i bila u boljoj fizičkoj kondiciji. Najjači motiv mi je zapravo mijenjanje svakodnevnih navika i usvajanje savjeta stručnjaka, kao i implementacija usvojenog na buduće organiziranje navika', rekla je Jana.
  • Jana bi htjela biti puno motiviranija za kretanje i bavljenje sportom, te ga uvrstiti u raspored dnevnih aktivnosti, kao je i ranije činila. Smatra da se premalo kreće, što je rezultiralo povećanjem tjelesne težine i smanjenjem fizičke kondicije. Željela bi povratiti fizičku kondiciju i vratiti se redovitom vježbanju jer na taj način čuva zdrave navike i osjeća se odlično.
  • Jana smatra da se hrani zdravo jer je njena prehrana temeljena na povrću, raznovrsnim žitaricama i sjemenkama, sušenom i svježem voću i puno tekućine, uz vrlo malu količinu mesa. Izbjegava gazirane sokove i slastice, kao i ljutu, masnu i izrazito kaloričnu hranu jer je teško podnosi. Izbjegava proizvode od bijelog brašna i tjesteninu jer je svjesna da imaju malo hranjivih sastojaka i zapravo ih uopće ne voli. 'Hranim se uravnoteženo, ali pokušavam smanjiti količinski unos hrane  i više se kretati, odnosno uvrstiti rekreaciju i kretanje u dnevne obaveze', kaže Jana.
  • Slobodno vrijeme provodi učeći nove jezike, čitajući ili gledajući dokumentarne filmove. Voli boraviti u vrtu ili na otvorenom. Kad joj vremenske prilike dopuste odlazi plivati na bazen

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!