toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Kremasta juha od dagnji

Priprema:

  1. Dagnje isplahnite pod mlazom mlake vode i stavite ih kuhati u vodi i vinu.
  2. Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta. Procijedite kuhane dagnje, a tekućinu u kojoj su se kuhale sačuvajte.
  3. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno sjeckani luk, češnjak, ribani korijen peršina i kratko popržite. Dodajte pire od rajčice i brašno.
  4. Izmiješajte i zalijte tekućinom od kuhanja dagnji. Dodajte list lovora, sol i papar. Kuhajte 5 minuta. Dodajte dagnje, vrhnje za kuhanje i kuhajte još 2 minute.
  5. Kuhanu juhu servirajte u zdjelice i posipajte sjeckanim peršinom.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Za 2 osobe
300 g Ledo Dagnji
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
1 korijen peršina
1 sušeni list lovora
1 dl bijelog vina
1 žlica brašna
1 dl vrhnja za kuhanje
5 žlica maslinova ulja
1 žlica pirea od rajčice
½ l vode
2 žlice sjeckanog peršina
sol
papar
Ledo.hr