Top 5 brzih laganih večera

10. listopada 2016.
Autor Marko Vukman
Podijelite

Večere su nerijetko jedini obrok koji okuplja obitelj za stolom tijekom užurbanih radnih dana, a budući da predstavljaju posljednji dnevni obrok, trebale bi biti hranjive, ali ne jako kalorične. 

Stoga vam donosimo ideje za pripremu jednostavnih i brzih večera koje su zasitne, no „ ne padaju teško na želudac“.

RECEPT: Salata s lososom i kvinojom

Maštovite salate od svježeg sezonskog povrća obogaćene proteinskim namirnicama poput pečene ili kuhane ribe, mesa ili jaja, klasik su među jednostavnim jelima, a možete ih dodatno obogatiti i kuhanim žitaricama. Kvinoja, kus-kus ili bulgur, primjerice, pripremaju se vrlo brzo i rahle su i zrnate strukture, stoga su idealan dodatak salatama.

RECEPT: Tjestenina s gamberima

Nakon pobjedničkih salata, drugo mjesto na listi zasigurno zaslužuje tjestenina. Kako bi se uklopila u koncept „brzog i laganog“, tjesteninu je najbolje poslužiti s pirjanim povrćem ili plodovima mora, a smrznuto pritom predstavlja odličan izbor jer dodatno je skraćuje vrijeme pripreme.

RECEPT: Palenta s rajčicom i bakalarom

Uz tjesteninu, i kukuruzna krupica predstavlja proizvod od žitarica koji se jednostavno priprema. Predlažemo vam ukusnu, brzu i zdravu večeru koja se sastoji od palente prelivene umakom od rajčice s bakalarom.

 

RECEPT: Zapečena pileća prsa s mrvicama i parmezanom

Zbog brze pripreme te izvrsne prehrambene vrijednosti, na našoj listi se nalaze i pileća prsa, no kako bi se odmakli od uobičajenog, predlažemo vam da ih pripremite na malo drugačiji način.

RECEPT: Minestrone

I juhe svakako zaslužuju mjesto na našoj top listi, prije svega one od povrća ili plodova mora budući da se najbrže pripremaju. No, kada juha predstavlja glavni obrok, treba imati na umu da mora biti bogata i zasitna. Jednu takvu juhu predstavlja minestrone, koji je poznat po obilju različitih povrtnih sastojaka, a najveći napor kod njegove pripreme predstavlja čišćenje i rezanje povrća. Međutim, uz Ledo Minestrone mješavinu smrznutog povrća, priprema ove juhe postaje izuzetno jednostavna.

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!