Oslić i tjestenina za ručak pobjednika

23. siječnja 2019.
Autor Marko Vukman
Podijelite
Vezani proizvodi

Oslić bogat bjelančevinama i tjestenina koja daje energiju dobitna su kombinacija za pametan i ukusan obrok

Tjestenina je već dugo na glasu kao jedna od top namirnica u prehrani sportaša. Ugljikohidrati daju tijelu gorivo, stoga je osobito popularna prije napornih treninga ili važnih natjecanja, jer daje nužnu energiju. Također, pripada skupini namirnica niskog glikemijskog indeksa, a trebalo bi je skuhati al-dente.

Osim toga, njezina je priprema iznimno jednostavna i brza. No, da bismo istinski uživali u obroku, tjesteninu je potrebno oplemeniti i drugim namirnicama. A što može biti bolje od porcije ribe poput Ledo fileta oslića, dobrog nutritivnog partnera bogatog bjelančevinama.

 oslic_s_tjesteninom_prva

Fileti oslića lako se pripremaju, možete ih peći na malo maslinova ulja tek nekoliko minuta u tavi. Oslić je nježnog okusa i dobro se slaže s raznim povrćem. U našem smo ga receptu spojili s tikvicama i rajčicama, njihova blagost odlično paše uz bijelo meso ribe.

Kombinaciji oslića, tjestenine i povrća potreban je i neki temelj. Punoću okusa dobili smo bazom od maslaca, češnjaka i cijeđenog soka limuna, koji je odlično povezao sve sastojke i dao im dodatnu svježinu.

Tek nekoliko namirnica koje možete nabaviti gotovo svugdje lako je pretvoriti u tanjur prepun okusa. Nema brige ni oko vremena potrošenog u kuhinji, ovakav ručak možete pripremiti u manje od pola sata.

oslic_s_tjesteninom_druga

Na kraju, prema želji, pospite sve svježim celerom ili nekim drugim omiljenim začinom poput svježeg bosiljka ili peršina. Ako volite jače okuse, dodajte i malo mrvljenog čilija.

Uz malo promišljanja i jednostavne kulinarske tehnike, nije teško kreirati obrok koji će zadovoljiti nutritivne potrebe vašeg organizma, ali i zadovoljiti hedonističku stranu u vama. Balansirana prehrana nije samo ograničenje, već treba biti dobitak za tijelo i dušu.

Recept: Oslić s tjesteninom i povrćem

Pogledajte video recept: Kako pripremiti oslić s tjesteninom i povrćem 

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!