Željni ste novih načina pripreme omiljenih Ledo riblji fileta? Okušajte se u pripremi pivskog tijesta. Mogli bi se iznenaditi koliko je postupak pripreme jednostavan, a krajnji rezultat ukusan.
Za pripremu će vam biti potrebni riblji fileti blagog okusa poput bakalara ili oslića. Na 450 g Ledo Bakalar fileta atlantskih odnosno 500 g Ledo fileta Oslića pripremite i 1 ½ šalicu brašna, 1 čajnu žličicu praška za pecivo, 1 jaje, sol, ulje za prženje te 330 ml pive. U receptu, naravno, možete koristiti vrstu pive po želji no imajte na umu da okus piva ne bi smio prevladati jelom. Uz nježne arome ribe najbolje pristaju blagi okusi lager piva, iako i ale piva mogu dobro odraditi posao.
Za početak u velikoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i 1 čajnu žličicu soli. Zatim u sredini napravite udubinu u koju ćete staviti jaje i pivo. Sve sastojke dobro promiješajte (najbolje pomoću štapnog miksera) do glatke smjese.
U duboku posudu u kojoj ćete pržiti riblje filete stavite ulje do visine 7-8 cm i zagrijte na najjačoj vatri. Odmrznute filete ribe posolite, uvaljajte u brašno i potom u pivsku smjesu. Stavite ih na vruće ulje i pecite s obje strane do zlatne boje, sveukupno oko 6 minuta. Pečene filete stavite na papirnate ručnike kako bi se uklonio višak masnoće te ih poslužite tople.
Želite li jelu podariti dodatne arome u pivsku smjesu možete dodati i začine po želji poput češnjaka u prahu ili mljevene crvene paprike.
Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom