Ledo je dobitnik godišnje nagrade za društveno odgovorno poslovanje

  • 26.03.2014.

Nagrada Indeks DOP-a za 2013. godinu dodijeljena je u kategoriji Odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem

Na nedavno održanoj petoj nacionalnoj konferenciji o društveno odgovornom poslovanju dodijeljene su nagrade Indeksa DOP-a. Konferenciju pod pokroviteljstvom predsjednika RH dr.sc. Ive Josipovića organizirao je Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj s ciljem da se istaknu hrvatska poduzeća koja razumiju i implementiraju društveno odgovorno poslovanje. Zahvaljujući nastojanjima da u svoje poslovanje ugradi i vrijednosti društveno odgovornog poslovanja na prestižan popis dobitnika upisao se i Ledo i to u području odgovornih politika i praksi upravljanja okolišem.

Ovim je povodom predsjednik Uprave Tomislav Kitonić izjavio:

"Ledo je postavio visoke standarde kvalitete i inovativnosti u proizvodnji, ali još i više standarde kad je u pitanju očuvanje okoliša. Današnja nagrada još jednom potvrđuje da smo na dobrom putu, a priznanje struke nas posebno veseli. Ova nagrada je za nas pohvala, ali ujedno i izazov da u budućnosti sami sebi u odgovornom ponašanju prema upravljanju okolišem letvicu postavimo još i više."

Vrhunsku kvalitetu i zdravstvenu ispravnost Ledovih proizvoda garantira i certificiran integrirani sustav upravljanja kvalitetom u skladu s međunarodnim normama. Pored toga, Ledo veliku važnost polaže i na primjenu načela održivog razvoja i čistije proizvodnje. Zbog svega navedenog veseli nas što je struka prepoznala napore uložene u osiguranje vrhunske kvalitete naših proizvoda uz paralelno smanjenje mogućih negativnih utjecaja na okoliš u kojem poslujemo.

Priznanje u vidu nagrade  Indeks DOP-a u području Odgovornih politika i praksi upravljanja okolišem poticaj su nam da u tom području nastojimo biti još bolji.