Ledo obilježava 65 godina tradicije koja je oblikovala brojna sjećanja

  • 06.09.2023.

Tijekom šest i pol desetljeća Ledo je postao dio gotovo svakog domaćinstva, obiteljskog okupljanja, druženja s prijateljima, rođendana i drugih veselih trenutaka.

Sve je počelo daleke 1958. godine, koja je u mnogočemu obilježila modernu povijest – rođeni su Michael Jackson i Madonna, prvi satelit lansiran je u svemir, Alfred Hitchcock je snimio “Vrtoglavicu”, a u jednoj zagrebačkoj tvornici pokrenuta je prva proizvodnja sladoleda.

Danas se čini da je sve to bilo jako davno: crno-bijele fotografije tvornice, davno zaboravljene frizure zaposlenika, automobili koje sada viđamo na izložbama oldtajmera... Ipak, već tada, u doba kad još nekima od nas nisu rođeni ni roditelji, ljudi su znali prepoznati sjajan proizvod i zavoljeti ukusan desert.

Znate li koji je prvi tada proizveden sladoled?
Snjeguljica! Povijest Leda počinje ovim slavnim sladoledom. Sa svojom nježnom kremastom vanilijom i hrskavim preljevom od kakaa, Snjeguljica je ušla povijest. Koliko je bila popularna od samih početaka, najbolje opisuje podatak da su već godinu dana od pokretanja proizvodnje iz pogona izašla čak dva milijuna sladoleda na štapiću, a 1960. čak četiri milijuna, dovoljno da se svaki stanovnik Hrvatske počasti jednom Snjeguljicom.

Okusi koji su oblikovali naša sjećanja
Sladoled je brzo postao popularan i prodaja naših proizvoda već se tijekom 1960-ih počela širiti iz Zagreba. Osim vječne Snjeguljice, i danas već zaboravljeni sladoledi Eskimo, Tongo i Bongo došli su prvo do Stubičkih Toplica, Karlovca i Varaždina, a ubrzo nakon toga počeli su osvajati nekadašnju Jugoslaviju.
Kad je 1964. poznati ilustrator Slavko Marjanac osmislio lik medvjedića koji će predstavljati kompaniju, stvorena je još jedna legenda – Ledo Medo. Tijekom godina Ledo Medo ponešto je mijenjao izgled, ali i gotovo 60 godina poslije ostaje zaštitni znak kompanije i danas je legendarni hrvatski brend.
Neki su sladoledi s vremenom postali tek uspomene, a drugi su se izborili za trajno mjesto u srcima potrošača. Nemojte zaboraviti da su Njofra, Ledolina, King ili korneti, koji su danas legende kojima se vraćamo, nekada bili posve novi i nepoznati.

Inovacija koja je uvijek korak ispred
Ledovi se proizvodi oduvijek odlikuju inovacijama zahvaljujući pažljivom osluškivanju zahtjeva i želja potrošača, potrazi za novim, još boljim okusima, uvođenju novih tehnologija kako bi se stvorilo posebno iskustvo uživanja u sladoledu i nesvakidašnjim kombinacijama. Ponosni smo što u tome i uspijevamo, jer naši inovativni koncepti sladoleda kontinuirano osvajaju najprestižnije nagrade u svijetu sladoleda.

Zajedno i u budućnosti
Dok slavimo 65. rođendan, ne zaboravljamo da je svaki dan prilika za stvaranje novih priča i da naši potrošači od nas očekuju još novih sladoleda, okusa, pakiranja... Zbog toga ova proslava nije samo naša. Bez svih vas koji birate Ledove proizvode, ovo putovanje ne bi bilo moguće.

Hvala vam što već 65 godina činite Ledo omiljenim!

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!