Svjetsko tržište sladoleda: Ledo tržišni lider u Adria regiji

  • 03.03.2016.

Svjetsko tržište sladoleda iznimno je konkurentno, na njemu dominiraju globalni divovi, a jedna od rijetkih uspješnih regionalnih kompanija  je Ledo, tržišni predvodnik u zemljama Adria regije

Vodeći hrvatski i regionalni proizvođač sladoleda i smrznute hrane Ledo, jedna je od rijetkih regionalnih kompanija u svijetu koja se uspješno nosi i s najvećim svjetskim kompanijama u segmentu sladoleda. Najnovije istraživanje Euromonitora pokazalo je da Ledo čvrsto održava visoki udjel na tržištu cijele Adria regije, što se vidi i iz zemljovida koji je priložen istraživanju.

Svjetsko tržište sladoleda i smrznutih deserata vrijedno je 76,4 milijarde dolara, a na njemu se jasno ističe položaj Agrokora, odnosno Leda i to na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova.

Vodeći svjetski proizvođači sladoleda po državama, 2015. godine

"Istraživanje Euromonitora potvrdilo je da Ledo i u tako snažnoj konkurenciji svjetskih kompanija može biti tržišni lider. Adria regija naše je primarno tržište, na njemu već desetljećima čvrsto držimo poziciju, ali u zadnjih nekoliko godina napravili smo značajne iskorake te stekli vrijedna iskustva i u udaljenijim zemljama, uključujući i Sjedinjene Američke Države koje su jedno od najzahtjevnijih svjetskih tržišta", istaknuo je Dario Vrabec, predsjednik Uprave Leda.

Ledo ujedno kontinuirano i intenzivno ulaže u razvoj novih proizvoda te svake godine na tržištu predstavlja brojne novitete koje se uvijek temelje na inovacijama. Na to je nedavno ukazao i Mintel, svjetski poznata globalna kompanija za business intelligence, objavivši opsežnu analizu portfelja Ledo proizvoda.

Osim toga, Ledo osnažuje i svoje međunarodno poslovanje, izvozeći proizvode u više od dvadeset europskih, afričkih i azijskih zemalja. Ukupno trećinu svoje proizvodnje Ledo izvozi na dvadesetak stranih tržišta, među kojima su i Ujedinjeni Arapski Emirati, Libija i Azerbejdžan. Po količinama, najvažnija izvozna tržišta Leda su Mađarska i Slovenija, potom Norveška i SAD, gdje Ledo surađuje s Krogerom, drugim najvećim američkim i petim najvećim svjetskim maloprodajnim lancem.

Uz Kroger, Ledo surađuje i s drugim velikim svjetskim kompanijama, kao što su britanski Tesco, norveški Diplom Is te IFFCO Unipex Dairy iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, za koje proizvodi premium sladolede.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!