Crveni bodečnjak jedan je od najcjenjenijih pripadnika bijele, oborite ribe nježnog okusa i mekane teksture, s kožom karakteristične crvene boje. Ova riba iz divljeg ulova, bogata je bjelančevinama i vrijednim mikronutrijentima poput vitamina D i esencijalnim omega-3 masnim kiselinama. S obzirom da je unaprijed očišćena i filetirana, odličan je izbor za brzu pripremu ukusnog i hranjivog obroka. Navedene nutritivne vrijednosti posebno su izražene kod svih Ledo fileta koji dolaze iz divljeg ulova.
Crveni bodečnjaci, fileti s kožom dodatnu potvrdu kvalitete dobili su i dodjeljivanjem žiga ''Živjeti zdravo'' koji je pokrenuo HZJZ pod pokroviteljstvom EU, a koji je namijenjen prepoznavanju nutritivno kvalitetnijih proizvoda i proizvodnih tehnologija po posebno razrađenim kriterijima te u svrhu poboljšanja životnih i zdravstvenih navika stanovništva.
Odmrznute filete pecite na 4 g maslinovog ulja na srednje jakoj vatri cca. 5 minuta. Začinite po želji.