Ekleri (Eclairs) sa Sladoledom

  • 90 min
  • Srednje
  • 6 osoba
Autor tajana@nivas.hr
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Ugrijte pećnicu na 180 C. 
    2. Vodu, mlijeko, sol, šećer i maslac stavite u posudu na srednju temperaturu i kuhajte dok se maslac ne otopi i smjesa lagano ne kuha i razvija mjehuriće
    3. Smanjite temperaturu na najmanje i pjenjačom umiješajte brašno stalno mješajući 2 min dok smjesa ne bude glatka i odvaja se od stijenki posude
    4. Smjesu premjestite u mikser i lagano miksajte dok se ne prohladi, te dodajte polovicu jaja i miksajte 1 min
    5. Dodajte preostala jaja i miksajte 1-2 min dok se dobro ne poveže
    6. Premjestite smjesu u slastičarsku vrećicu i istiskujte ju kroz zvjezdasti otvor od 1 cm na lim za pečenje obložen papirom u duljini 10 - 12 cm
    7. Pecite 25 - 30 min dok nisu lijepo zlatni
    8. Ohladite ih i razrežite po dužini te gornji dio umočite u prethodno na pari rastopljenu čokoladu
    9. Napunite ih sladoledom 

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!