Karamel sladoledni profiteroli

  • 90 min
  • Srednje
  • 6 osoba
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Maslac, sol i vodu stavite na laganu temperaturu dok se ne rastopi.
    2. Dodajte brašno i lagano kuhajte dok se ne poveže u smjesu.
    3. Maknite da se malo rashladi, pa dodajte jedno po jedno jaje i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
    4. Kuhanu smjesu stavite u slastičarsku vrećicu i istisnite na papir za pečenje loptice veličine oraha.
    5. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 190 °C 20 mn.
    6. Dok se profiteroli hlade, pripremite karamel umak.
    7. Šećer u prahu otopite do zlatno žute boje pa lagano dodajte slatko vrhnje, dok ne dobijete umak željene gustoće.
    8. U ohlađene i razrezane profiterole stavite sladoled od vanilije i prelijte karamel umakom.

Grandissimo

U svakom Ledo sladoledu krije se pravi vrtlog neodoljivo slasnih voćnih, egzotičnih, čokoladnih ili kremastih okusa. Ledeno osvježenje za sve prilike!

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!