Muffini sa divljim kupinama

  • 60 min
  • Srednje
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Maslac zagrijavajte na umjerenoj vatri do smeđe boje dobro miješajući, ukupno ne duže od 6-7 min. Otopljeni maslac premjestite u zdjelicu i ostavite da se ohladi 3-4 min.
    2. Bademe fino sameljite s brašnom štapnim mikserom. Premjestite u posebnu zdjelu i umiješajte 1 ½ šalicu šećera u prahu. Dodajte bjelanjke i miksajte do glatke smjese. Umiješajte med a potom i otopljeni maslac.
    3. Pećnicu zagrijte na 190˚C a rešetku postavite u sredinu pećnice. Odmrznute kupine ocijedite i svaku prepolovite.
    4. Nauljite kalupe za muffine pa u svaki stavite po 1 žlicu pripremljenog tijesta te 3-4 polovice kupina. Pecite u zagrijanoj pećnici do zlatno smeđe boje, 15-16 min.
    5. Izvadite kalup iz pećnice i ostavite da se ohladi 10-ak min prije nego muffine izvadite iz kalupa.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!