2 šalice Ledo divljih kupina, odlediti 1 h na sobnoj temperaturi
Malo ulja za premazivanje kalupa
Priprema:
Maslac zagrijavajte na umjerenoj vatri do smeđe boje dobro miješajući, ukupno ne duže od 6-7 min. Otopljeni maslac premjestite u zdjelicu i ostavite da se ohladi 3-4 min.
Bademe fino sameljite s brašnom štapnim mikserom. Premjestite u posebnu zdjelu i umiješajte 1 ½ šalicu šećera u prahu. Dodajte bjelanjke i miksajte do glatke smjese. Umiješajte med a potom i otopljeni maslac.
Pećnicu zagrijte na 190˚C a rešetku postavite u sredinu pećnice. Odmrznute kupine ocijedite i svaku prepolovite.
Nauljite kalupe za muffine pa u svaki stavite po 1 žlicu pripremljenog tijesta te 3-4 polovice kupina. Pecite u zagrijanoj pećnici do zlatno smeđe boje, 15-16 min.
Izvadite kalup iz pećnice i ostavite da se ohladi 10-ak min prije nego muffine izvadite iz kalupa.
Cookie policy
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: