Pečene kruške sa sladoledom

  • 45 min + hlađenje
  • Jednostavno
  • za 4 osobe:
Autor luka
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Pećnicu zagrijte na 190°C.
    2. Kruške ogulite, prerežžite na pola po duljini. Peteljke ostavite a koštine I srž odstranite.
    3. Poslažite ih u pladanj za pečenje, sa prerezanom stranom prema dolje.
    4. Pomiješajte limunov sok, sok od jabuke, vodu I smeđi šećer pa prelijte preko krušaka.
    5. Zagrijte pladanj na plameniku na srednjoj jačini vatre, a zatim prekrijte folijom I pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 min ili dok kruške sasvim omekane.
    6. Pečene kruške, u sirupu od pečenja, ohladite u hladnjaku preko noći.
    7. Servirajte ih u zdjelici sa peteljkom prema gore I sa kuglicom sladoleda.Prelijte sa malo sirupa od pečenja.

Grandissimo

U svakom Ledo sladoledu krije se pravi vrtlog neodoljivo slasnih voćnih, egzotičnih, čokoladnih ili kremastih okusa. Ledeno osvježenje za sve prilike!

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!