Sicilijanski cannoli

  • 120 min
  • Srednje
  • 4-6 osoba
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U posudu pomiješajte brašno, šećer, cimet i sol, te dodajte hladne kockice maslaca i umiješajte u mrvice.
    2. Dodajte vino i 2 razmućena jaja, pa umijesite tijesto na pobrašnjenoj podlozi.
    3. Umotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite na hlađenje 1 sat.
    4. Razvaljajte tanko tijesto debljine 1-2 mm, izrežite ga na krugove promjera 7 cm, namažite bjelanjkom rubove, pa namotajte na okrugli cjevasti kalup.
    5. Pecite u dubokm ulju 1-2 min dok nisu zlatni i hrskavi.
    6. Odložite ih na papir za pečenje i ohladite.
    7. Napunite ih strcciatella sladoledom pomiješanim sa kandiranom koricom.
    8. Pospite šećerom u prahu i servirajte

Grandissimo

U svakom Ledo sladoledu krije se pravi vrtlog neodoljivo slasnih voćnih, egzotičnih, čokoladnih ili kremastih okusa. Ledeno osvježenje za sve prilike!

Ukusno