ANJA MARŠIĆ - Fileti crnog bakalara s krumpirom i zelenom salsom

Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
  1. Odmrznuti filete crnog bakalara, idealno u frižideru preko noći.
  2. Narezati na manje komade, slagati na tanjur, papirnatim ručnikom osušiti svaki filet pa začiniti sa soli, paprom i maslinovim uljem. Z
  3. agrijati pećnicu na 220 stupnjeva Celzijevih.
  4. Krumpir oguliti i narezati na tanke ploške kako bi prije bio pečen. Mladi luk narezati na manje komade. Sve zajedno izmiješati u posudi u kojoj ćete peći, skupa sa soli i maslinovim uljem. Dodati svježi timijan ili ružmarin. Pecite otprilike 20ak minuta prije nego dodate ribu.
  5. Dok se krumpir peče, vi napravite zelenu salsu koja ide odlično uz ribu. Stavite sve sastojke u sjeckalicu i blendajte dok niste zadovoljni konzistencijom. Prelijte umak u posudicu za serviranje. Kad je krumpir skoro pečen, malo ga izmiješajte i napravite mjesta za ribu.
  6. Na svaki filet stavite par tankih šnita limuna. Bolje da je ribu malo sakrijete ispod krumpira, mladog luka i limuna nego da vam se osuši. Meni je najdraži zeleni dio mladog luka kad se onako fino zapeče i postane hrskav!
  7. Zalijte vinom ako koristite pa pecite još nekih 8 minuta i onda uključite grill još par minuta kako bi krumpiri dobili lijepu boju. Izvadite pa dodajte zelenu salsu i servirajte uz salatu po izboru.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!