Za tijesto za koru, pomiješati brašno sa soli i šećerom pa dodati hladni maslac narezan na kockice. Maslac rukama „utrljati“ u suhe sastojke, no paziti da se ne otopi u potpunosti toplinom ruku. S miješanjem prestati u trenutku kada smjesa poprimi zrnat izgled.
Brašnu i maslacu dodati onoliko hladne vode koliko je potrebno da se formira tijesto – oko 8 žlica. Tijesto ne treba dugo mijesiti, nego ga, čim se poveže, zamotati u plastičnu foliju i ostaviti stajati u hladnjaku barem 30 minuta.
Mediteransku mješavinu pirjati na maslinovom ulju 6 minuta, a zlatnu mješavinu kuhati u kipućoj slanoj vodi 8 minuta.
Tijesto za quiche razvaljaji na debljinu od otprilike 5 mm te njime obložiti dublji okrugli kalup za pečenje. Izbosti tijesto vilicom te ga peći u pećnici zagrijanoj na 180°C 10-15 minuta, dok ne poprimi malo tamniju boju.
Vrhnje i mlijeko dobro promiješati pa u njih umutiti jaja i dodati malo soli i papra. U ovu smjesu umiješati ribani sir, narezani kopar, termički obrađeno povrće te je izliti u malo ohlađenu pečenu koru. Peći na 190°C oko 50 minuta.
Mješavine povrća
Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: